Bulgarian Български


www.refseek.com - търсачка за академични ресурси. Повече от милиард източници: енциклопедии, монографии, списания.

www.worldcat.org - търсене в съдържанието на 20 000 световни библиотеки. Разберате къде се намира най-близката рядка книга, от която се нуждаете.

https://link.springer.com - достъп до повече от 10 милиона научни документи: книги, статии, изследователски протоколи.

www.bioline.org.br - библиотека от науччни списания по bioscience, публикувани в развиващите се страни.

http://repec.org – доброволци от 102 държави са събрали почти 4 милиона публикации по икономика и сродни науки.

www.science.gov - американска правителствена търсачка за над 2200 научни сайта. Повече от 200 милиона статии се индексират.

www.pdfdrive.com - най-големият уебсайт за безплатно изтегляне на PDF книги. Заявяват повече от 225 милиона заглавия.

www.base-search.net - една от най-мощните търсачки за текстове за академични изследвания. Над 100 милиона научни статии, 70% от които са безплатни.

И още един торент-тракер - https://lnkd.in/emBSb7GS

Най-стария език в света е ватанският. Учителят казва: Най-древният език, който слиза на земята, е Ватан. В последствие той се е скрил, защото е свързан с тайната на вътрешното мълчание на духа. Това мълчание, което ни разкрива, че животът е неизговорим. Когато музикантът постигне истината, той ще разбере, че музиката вече не е необходима. Когато молитвата достигне до краен предел на съвършенство и тя не е необходима, защото се превръща в постоянна будност.

Прочети още...

Това е Кирилицата в самото си начало от 33 символа. Сами знаем, че се счита за съставена от Константин Кирил, заради неговата мисия, но тези 33 символа, които виждаме, Черноризец Храбър е оборил, като е казал, че всъщност Истинската Кирилица е от 38 символа.

Прочети още...

Толтеките

Преди хиляди години толтеките били известни из цяло Южно Мексико като “жени и мъже на познанието". Ан­трополозите говорят за тях като за нация или раса, но всъщност това било общност от учени и творци, изучаващи и съхраняващи познанието и духовните практики на древните. Събирали се като учители (нагуали) и ученици в Теотихуакан, древния град на пирамидите край Мексико Сити, известен като мястото, където „Човекьт става Бог".

В течение на векове нагуалите били принудени да крият древната мъдрост и да поддържат съществуването й в тайна. Европейското нашествие и честите злоупотреби с личната сила от страна на някои учени­ци довели до необходимостта знанието да се крие от неподготвените да го използват мъдро или от онези, които биха могли преднамерено да злоупотребят с него за лична изгода.